Hvorfor er det så svært for mig at finde en kæreste?

Parterapeut og psykoterapeut Annette Waltersdorff

Det spørgsmål er der mange single kvinder midt i livet, der spørger sig selv om. Og ja, gad vide hvad der sker når kvinder (og mænd) har været på utallige dates uden at kunne finde en partner at tilbringe tiden med.

Artiklen i Ugebladet SØNDAG

I sidste uge udkom mit interview til Ugebladet SØNDAG i en artikel der omhandler “KÆRLIGHED – Skal man lede videre eller give op?”

Artiklen er skrevet af Annette Aggerbeck for Ugebladet SØNDAG. De 2 foto af mig er fra MEW

Parterapeut Annette Waltersdorff

Herunder er der 3 citater fra artiklen

“Vi lever i en dømmende kultur, hvor vi laver plus/minus-tjeklister, som en potentiel partner skal leve op til med krav til udseende, indtægt, væremåde osv”

“Annette Waltersdorff mener, at det kan gavne at kigge lidt indad, når man begynder at tænke, at “alle de gode partnere er taget, og hvorfor er det kun mig, der er single?”

“Sammen med veninderne kan vi blive så enige om, at alle mænd er sådan og sådan, men det er så nemt at være enige om, at det er dem, der er noget galt med, i stedet for at forholde sig nysgerrigt og undersøgende til sig selv.”

Hvorfor er det så svært at finde den rigtige partner?

Der kan være mange årsager til, at så mange kvinder (og mænd) har svært ved at finde en partner at dele livet med. For nogle er det et bevidst valg, mens for andre kan det være en følelsesmæssig udmattende søgen.

Lever du i en urealistisk drømmekultur?

I artiklen kommer jeg ind på forskellige opmærksomhedspunkter og budskaber. Lever vi i en urealistisk drømmekultur? Og stiller vi for høje krav til en partner? Har jeg det egentlig bedst alene? De klienter jeg taler med, siger entydigt, at kemien og tiltrækningen er den afgørende faktor. 

Parterapi i Charlottenlund

Tiltrækning og kemi

Men hvad er kemi? En underlig finurlig følelse, som er svær at forklare, men kan mærkes, når den er der. Ja – tiltrækning og kemi har stor indflydelse på vores valg af partner. Set fra en terapeutisk vinkel handler det for mange mænd og kvinder om at blive bevidst om egne forsvarsmekanismer. Her hentyder jeg til vores evne til at vise sårbarhed og kærlighed. Modet til at være åben for kærligheden og også risikoen for at blive følelsesmæssigt såret.

Min erfaring er, at når vi som kvinder og mænd er afklarede med, hvad vi har med os af forsvarsmekanismer, kan vi danne nye relationer åbent, sårbart og ærligt. Det gør os i stand til at mærke kemien og tiltrækningen i sin renhed, og det giver os også en langt bedre mulighed for realistisk at vurdere, hvad der er vigtigt for os og ikke mindst – ikke vigtigt – når vi skal danne os første indtryk af en potentiel partner. 

Læs også: Hvordan kommer jeg af med mit tankemylder?

Del indlæg