Hvornår ved man at man skal gå fra hinanden?

Parterapeut og psykoterapeut Annette Waltersdorff

Det er aldrig let at træffe en så stor beslutning, som det er at blive skilt eller forlade sin partner, man måske har haft et godt parforhold med i mange år. Det er en livsændrende begivenhed, der helt sikkert vil have en stor indvirkning på dit, din partners og resten af din families liv.

I dette blogindlæg vil jeg give dig mine bedste råd og svare på mange af de spørgsmål, jeg ofte får stillet. Derudover vil jeg komme ind på 17 grunde til, hvornår du burde overveje at søge hjælp eller måske endda give slip og forlade din partner.

Indholdsfortegnelse

Redde ægteskabet eller ønsker skilsmisse?

Det er et spørgsmål, som mange mennesker stiller sig, når forholdet ikke går godt, og det kan være svært at vide, hvad det rigtige svar er for lige netop dig. Du spekulerer måske på, om du skal blive i et ægteskab, der er ulykkeligt, eller om du skal gøre en ende på tingene og starte forfra. Måske har du spurgt dig selv:

“Hvornår ved jeg med sikkerhed, at vi skal gå fra hinanden?”

”Hvornår er nok nok?”

“Hvor meget skal jeg kæmpe for at redde mit ægteskab?”

“Gør jeg det kun for børnenes skyld?”

“Elsker jeg ham stadig?”

“Er kærligheden der stadig?”

“Hvor høj en pris vil jeg betale for at være i forholdet?”

“Skal jeg bare give slip på en lang dejlig tid, vi har haft sammen?”

Det er svære spørgsmål at svare på, fordi der er så mange faktorer, der spiller ind, når det kommer til dit parforhold. Det er samtidigt spørgsmål, som i mange tilfælde vil være helt umulige for dig at finde fornuftige eller entydige svar på.

Psykisk vold i forholdet

Parterapi kan redde ægteskabet for mange par.

Alle parforhold og mennesker er forskellige, og du skal sikre dig bedst muligt, at du virkelig forstår, hvorfor du gør, som du måske er på vej til at gøre. Du skal også have med i dine overvejelser, om du efterfølgende kan komme til at fortryde, at du blev skilt eller har forladt din partner.

Som parterapeut kan jeg hjælpe dig, der har problemer i dit parforhold eller ægteskab. Sammen kan vi arbejde med at give dig den hjælp og de værktøjer, du har brug for, når du står overfor at skulle træffe nogle svære valg omkring dit parforhold eller ægteskab. For i sidste ende gælder det om, at du, din partner og jeres familie, skal leve et godt liv med en hverdag, hvor I hver især finder glæde og meningsfyldt indhold.

Få hjælp og redskaber

Få redskaber til at takle dine problemer i dit ægteskab eller parforhold. Sessionerne kan foregå hos mig eller via Zoom hvis det passer dig bedre. Der er også mulighed for aften sessioner.

17 grunde til, at det måske er på tide at forlade sin partner.

Det er vigtigt at huske, at forhold kan have op- og nedture. Det er helt naturligt med vanskelige og svære perioder i parforholdet. Så oplever du perioder med f.eks. en krise, uoverensstemmelser eller ting, som du ikke er tilfreds med, er det ikke ensbetydende med, at du er i et dårligt forhold eller ægteskab. Der er oftest blot tider, hvor I er mere sårbare end andre.

For i alle forhold mellem to mennesker, der elsker hinanden, bliver man nogle gange nødt til at tilsidesætte sine behov, egne følelser, gå på kompromis og forholde sig til svære ting og udfordringer og til tider sine egne problemer.

Der er dog nogle tegn, der kan indikere, at der kan være noget skævt i parforholdet eller ægteskabet. Herunder har jeg beskrevet nogle af de mest almindelige omstændigheder, som gerne skulle få dine alarmklokker til at ringe:

Grunde til at man bliver skilt

Din partner er fysisk voldelig.

Er du eller din partner konsekvent og bevidst voldelig over for den anden, er der naturligvis tale om et alvorligt problem, som du skal tage hånd om med det samme.

Fysisk vold er altid uacceptabelt også i et parforhold eller et ægteskab. Det er et alvorligt problem, som kan forårsage langsigtede fysiske og følelsesmæssige skader og traumer. Når fysisk vold bliver en del af din hverdag, forsvinder din tryghed og bliver erstattet af angst og ensomhed.

Når vold bliver en del af jeres hverdag, er det et tegn på et usundt og dysfunktionelt forhold. Det kræver et stort arbejde at rette op på et sådanne forhold.

Oplever du fysisk vold, skal du søge hjælp.

I kritiserer og nedgør hinanden.

Hvis du eller din partner regelmæssigt nedgør den anden, kritiserer den anden og får den anden til at føle sig f.eks. mindre værd og såret, er der tale om psykisk vold. Hvis skældsord, nedværdigende kommentarer eller enhver form for nedværdigende adfærd er en del af jeres parforhold, er det på tide at sætte spørgsmålstegn ved, om I skal fortsætte sammen som et par. En sådan adfærd vil som regel kun blive værre med tiden.

Når den ene partner konstant nedgør den anden, kan det skabe en hverdag med frygt, manglende selvtillid, anerkendelse og usikkerhed. Med tiden kan dette også føre til bl.a. et lavt selvværd og endda depression.

Hvis man konstant bliver kritiseret, kan det beskrives som psykisk vold. Som forældre skal I være opmærksom på, at psykisk vold kan være skadelig for jeres børn (særligt små børn), hvis de er vidne til det, der sker mellem deres forældre. Det kan få dem til at føle sig bange, usikre og hjælpeløse og give dem traumer videre frem i deres liv.

Hvis du oplever psykisk vold i dit forhold, er det vigtigt at søge hjælp. Tal med en person, du har tillid til, om det der foregår og søg professionel hjælp og rådgivning. At forlade din partner eller få en skilsmisse og komme videre, kan i mange tilfælde være den bedste løsning for dig.

Hvornår ved man at man skal gå fra hinanden

Du føler dig ikke længere tiltrukket af din partner.

Hvis du ikke føler nogen kærlighed eller intimitet over for partneren, er det naturligvis noget, der kan påvirke det, I har sammen. Hvis det eneste, du har tilbage, er et venskab, hvor du ikke føler dig tiltrukket af din partner og f.eks. ikke har lyst til sex, kan det være et tegn på, at I har nogle problemer, som I skal prøve at løse.

Det er dog vigtigt at huske, at fysisk tiltrækning (sex) ikke er den eneste vigtige faktor i et forhold. Hvis du har en stærk følelsesmæssig forbindelse med din partner som du har haft et længerevarende forhold til, kan det være lige så vigtigt, hvis ikke vigtigere.

Mange par lever en dagligdag, hvor den daglige drift af familien er det, som binder dem sammen. Det er der bestemt ikke noget galt i. Udfordringerne kommer, når den ene har følelser, og den anden har mistet følelserne. Her skal man gøre op med sig selv, om man kan og vil leve i sådan et forhold.

I mange parforhold kan lysten til intimitet f.eks. at sidde tæt i sofaen eller holde i hånd forsvinde hos den ene part i en periode. Måske har du oplevet, at du trækker dig en overgang. Her er det vigtigt at finde ud af med dig selv, hvordan det kan være. Det er ikke altid helt let. Psykoterapi kan her være det, der skal til, for at du finder ind til årsagen.

Du har ingen medbestemmelse.

I et sundt og velfungerende forhold bør begge parter føle, at de har noget at skulle have sagt. Hvis du føler, at du ikke bliver hørt, og at din mening ikke betyder noget, eller hvis du føler, at du altid bare får at vide, hvad du skal gøre, kan det være ødelæggende. Det kan få dig til at føle dig magtesløs, ligegyldig og ubetydelig.

Når den ene person træffer alle beslutninger i forholdet, kan forholdet blive usundt. Hvis du gentagne gange har forsøgt at udtrykke dig, men føler, at du ikke bliver hørt, er det måske på tide at tage dit parforhold op til overvejelse eller overveje, om I sammen skal gå i parterapi.

Hvis du kan genkende dig selv i det, kan det være betydningsfuldt for dig, at få ligevægten tilbage. Hvad er grunden til, at du lader den anden part tage alle beslutningerne?

Er der et regnskab i parforholdet?

Har du oplevet, at du eller din partner har en form for regnskab kørende? Måske kan du genkende sætninger fra dig eller din partner:

  • Hvis jeg laver mad, skal du tage opvasken.

  • Vi skal betale lige meget derhjemme.

  • Der er unfair/ikke lige/uretfærdigt, hvis du bare tager ud med dine venner, mens jeg skal være hjemme.

  • Hvis du må købe en ny bluse til 500 kr., så må jeg også bruge 500 kr. til noget til mig.

  • Det er altid mig, der skal kysse dig. Aldrig omvendt. Det gider jeg ikke mere. Nu venter jeg på, at du gør det.

Et regnskab kan være ødelæggende i et parforhold. Lysten til at ville den anden det bedste, har ændret sig til en form for konkurrence. Energien går fra at gøre noget for den anden til at skulle sikre sig selv først.

Hvis fokus er på regnskabet i stedet for fællesskabet, så skal du overveje, om det måske er tid til at lave en ændring.

Du føler dig ikke respekteret af din partner.

Respekt er en af de vigtigste faktorer i et forhold, og mange mener, at et godt forhold er bygget på gensidig respekt og ligeværdighed. Hvis din partner regelmæssigt ignorerer dine følelser, behov og meninger, er det et tegn på manglende respekt. Hvis du føler, at din partner ikke værdsætter eller respekterer dig som person, kan det være nedladende, sårende og skadeligt for dig. Det kan få dig til at føle dig værdiløs og ubetydelig.

Problemer i forholdet

Der er ingen tillid tilbage i forholdet.

Tilliden er ofte den lim, der holder ethvert forhold sammen, og uden den vil det være svært at få tingene til at fungere. Tillid er som regel helt afgørende for et sundt og velfungerende forhold. Uden tillid til din partner kan det være svært at føle sig sikker og tryg i forholdet. Det kan føre til, at du føler dig ængstelig, ensom, stresset og endda paranoid.

Hvis du eller din partner/kæreste f.eks. har været utro, har haft hemmeligheder for hinanden eller ‘halve sandheder’ og ‘hvide løgne’, kan det være svært at bringe tillid tilbage i forholdet.

Hvis du har forsøgt at løse problemet med utroskab, men stadig ikke føler, at du kan stole på din partner, kan det være det rigtige tidspunkt at afslutte forholdet. Utroskab er en af de mest almindelige årsager til, at mange par lader sig skille.

Dog skal det siges, at ved at arbejde med forholdet f.eks. i parterapi, kan tilliden mange gange lige så stille genopbygges.

Min partner er misbruger.

Hvis din kæreste eller partner er afhængig eller misbruger af f.eks. alkohol, stoffer, gambling, sex (med dig eller med andre), er det noget, som påvirker hele forholdet. Måske kan du genkende, at du hele tiden er på vagt: ‘Hvornår sker det igen?’.

Der er sikkert mange følelser og tanker på spil for dig. F.eks. kan du føle magtesløshed, for du kan blot stå på sidelinjen og se til. Måske har du ovenikøbet truet med konsekvenser ‘Sker det igen, så går jeg?’, men du kan ikke overholde det. Du bliver mere og mere ensom i forholdet. Måske begynder det også at gå ud over jeres børn.

Søg hjælp sammen eller individuelt. Du bør få hjælp til at være i situationen på bedst mulig måde, arbejde med at blive klogere på dig selv og du kan få redskaber til at arbejde med at blive ok med evt. at slutte forholdet, hvis det er det, du vælger. Man kan ikke lave andre om, men man kan gøre op med sig selv, hvilken pris man vil betale for at være i forholdet.

Dine behov bliver konsekvent tilsidesat.

Det kan være vanskeligt at være i et parforhold, hvor man føler at ens behov ikke bliver opfyldt. Føler du, at din partner er ligeglad med dine behov, eller at han eller hun altid sætter sine egne behov over dine, kan det være sårende. Det kan få dig til at føle dig ubetydelig og usynlig.

Du har måske flere gange forsøgt at snakke om dine behov, men bliver kun mødt af en manglende forståelse. Når du føler, at du ikke bliver hørt eller værdsat, er det måske på tide at overveje, om forholdet har en fremtid. Det kan også være, dine behov bliver hørt, og du bliver lovet, at nu ændrer tingene sig, men det aldrig sker. Her kan parterapi gøre en væsentlig positiv forskel for jeres parforhold.

Problemer i familien

I er vokset fra hinanden.

Hvis du og din samlever simpelthen er vokset fra hinanden, og der ikke længere er noget fælles mellem jer, der binder jer sammen, kan det naturligvis være et problem. Det kan være svært, når du ser på din partner og indser, at du ikke længere har noget til fælles med ham eller hende. 

Dette kan være tilfældet efter mange års ægteskab, når parret simpelthen har udviklet sig i forskellige retninger, og deres liv er blevet vidt forskellige. I har opbygget forskellige værdier, har oplevet en forskellig personlig udvikling og har forskellige mål med jeres liv. Eller når jeres børn er fløjet fra reden, og I indser, at I ikke har så meget til fælles mere. Når det er tilfældet, kan det være svært at få tingene til at fungere. Hvis I konstant skændes om jeres forskellige syn på livet, kan det være udmattende og skadeligt for forholdet. Måske begynder du også at føle en ensomhed i parforholdet.

I skændes og diskuterer altid.

Hvis du og din partner konstant skændes om de samme ting, og I ikke kan være enige om noget, kan det være udmattende. Det kan få dig til at føle, at I bare kører i ring, og at I ikke kommer nogen vegne i jeres parforhold. Du har forsøgt at løse problemet, men bliver ved med at støde hovedet ind i den samme mur.

At skændes hele tiden kan være skadeligt for et forhold, og I kan hurtigt opbygge en frustration og vrede, der på den lange bane blot forværrer tingene. Børn kan også blive påvirket af forældres skænderier.

Par, der altid skændes, er som regel ikke lykkelige, og de kan måske overveje, om forholdet er det rigtige for dem og lade sig skille eller måske søge hjælp og f.eks. gå i parterapi.

I er dårlige til at kommunikere.

Kommunikationen er afgørende i ethvert forhold. Hvis I ikke kan tale med hinanden, uden samtalen er fyldt med misforståelser, det udvikler sig til, at I kommer på kant af hinanden eller måske ender i et skænderi, er det et problem. Du kan opleve, at du bliver misforstået af partneren, eller at I skændes, fordi I ikke kan udtrykke jer ordentligt.

Mange par oplever, at en samtale starter med et emne og inden ret længe handler samtalen, der nu er blevet til en diskussion, om noget helt andet. Det kan være eksemplet om ‘Gryden i vasken’. Må en gryde fra aftensmaden stå i blød til næste dag, eller skal den vaskes op samme aften? Her kan samtalen til start handle om gryden, og inden ret længe er det blevet til en diskussion, som handler om, hvem der er vigtigst eller ‘Hvorfor vil du ikke gøre det for mig? Elsker du mig ikke mere?’. Kommunikationen er for det første gået fra et emne til at andet, og for det andet gået fra en adfærd (noget der skal gøres) til et identitetsspørgsmål (min personlighed er i spil).

Læs også: Kommunikation i parforhold

Du er oftere ulykkelig, end du er glad.

Det er vigtigt at huske, at der kan være op- og nedture i et parforhold. Men hvis du oftere er ulykkelig end lykkelig, er det måske på tide at overveje, om det er den slags forhold, du ønsker at være i.

Dette er ofte tilfældet, når den ene eller begge parter har opgivet at forsøge at få tingene til at fungere, og at de simpelthen har accepteret, at kærligheden og forholdet ikke bliver bedre.

Følelser er en slags kompas. De viser dig vej, og de vil stort set altid fortælle dig et budskab. For at komme i kontakt med budskabet, kan det være nødvendigt med professionelle samtaler f.eks. hos en psykoterapeut.

Elsker hinanden

Du føler dig ikke længere som dig selv.

Når du er i et forhold, er det for de fleste en vigtig faktor at føle sig tilstrækkelige. Det betyder, at man er god nok, som man er. Vi forandrer vores måde at se ting på gennem livet, og de fleste ændrer sig og udvikles med tiden. Hvis du oplever, at du konstant lader som om, du er en anden, lægger bånd på dig selv eller skjuler dit sande jeg for at tilfredsstille din partner, kan det være skadeligt for dig.

Der er foragt i forholdet.

Foragt i et forhold er, når den ene part f.eks. føler sig bedre end den anden, og at den anden part ikke fortjener tid, respekt, omsorg eller opmærksomhed. Hvis du oplever foragt i dit forhold, bør du forsøge at løse problemet så hurtigt som muligt.

Din familie og dine venner kan ikke lide din partner.

Din familie og dine venner er normalt de mennesker, der kender dig bedst, så hvis de ikke kan lide din partner, er det måske klogt at tage et par skridt tilbage og overveje, hvorfor det er sådan. Det kan være, at de ser noget, som du ikke ser. Så lyt til dem og tag deres bekymringer til efterretning.

Din familie og dine venner ønsker naturligvis det bedste for dig. Dog skal du også have i dine overvejelser, at deres velmenende råd måske ikke altid er det allerbedste for lige præcis dig.

I kan ikke få tingene til at fungere uanset, hvor hårdt I prøver.

Hvis du har prøvet alt for at få tingene til at fungere, men intet har ændret sig. Når du føler, at uanset, hvor meget du ønsker, at dit forhold skal virke, så fungerer det bare ikke.

Er du kommet hertil, er det vigtigt at søge hjælp for at forhindre en skilsmisse. For selvom udfordringerne kan se uoverskuelige ud, er der i mange tilfælde gode muligheder for jer. 

Vokset fra hinanden

Tag en parterapeut med på råd, inden I vælger at gå fra hinanden.

Hvis du står over for et eller flere af disse problemer, som er beskrevet herover, så er det måske på tide at søge hjælp hos en parterapeut. En parterapeut vil kunne hjælpe dig med at vurdere din situation og hjælpe dig med redskaber, værktøjer og hjælp sådan, at du har de bedste forudsætninger for at træffe de rigtige beslutninger.

Det kan være svært at vide, hvornår man skal sige stop. For selv når tingene ser allerværst ud, kan der være en løsning på det eller de problemer, I måtte have. Sørg derfor for at du er helt afklaret, før du træffer den endelige beslutning om at forlade din partner eller ægtefælle. Det er ansvarsfuldt at søge hjælp for at sikre, at du træffer den rigtige beslutning og husk, at selv en skilsmisse kan være en god vej fremad.

Hvis I beslutter jer for at jeres veje skal skilles, kan det være til stor hjælp for det videre samarbejde at få nogle psykoterapeutiske samtaler, som kan hjælpe jer i den næste tid med ændrede roller. Især hvis der er børn involveret, er samspillet mellem jer af stor betydning. Gode råd fra familie og venner vil ofte være partiske. En professionel samtalepartner har ikke aktier i nogen af parterne, og vil derfor være langt mere objektiv og konstruktiv.

Hvordan var I engang?

Se tilbage på dengang i mødtes. Hvordan var du selv og din partner på det tidspunkt? Har I hver især ændret jeres adfærd og værdier? Er du eller din partner den samme i dag, som I var engang?

Nogle gange bilder vi os ind, at vi kan ændre vores partner gennem livet. Det kan vi ikke regne med. Andre mennesker er, som de er, og vi kan acceptere dem eller lade være. Vær opmærksom på, om du vil ændre din partner, eller din partner vil ændre dig.

Vær også opmærksom på, hvilken grund der er til, at du holder fast på netop dit. Vi har alle en god grund til at gøre, som vi gør. Følelsen bag handlingen. Og det er den, vi i parterapien og den individuelle psykoterapi kan finde frem til.

Læs også: Hvorfor er mit parforhold i krise?

FAQ

Spørgsmål og svar

Det er et vanskeligt spørgsmål at besvare, da kun du kender din situation og ved, hvad du har af udfordringer og konflikter i din hverdag. En skilsmisse eller en separation er en beslutning, der højst sandsynligt vil få indflydelse på resten af dit liv, så det er vigtigt, at du tager en dyb indånding og giver dig tid til at overveje alle de faktorer, der spiller ind. 

 

Hvis du overvejer at blive skilt, bør du søge hjælp hos en parterapeut, som kan hjælpe dig med at forstå processen. Individuel terapi eller parterapien kan give dig redskaber til at træffe de rigtige valg. Det kan også en god idé at tale med vennerne eller familien, der evt. selv har været igennem en skilsmisse, vel vidende at ingen situationer er ens. Du kan evt. læse mere her

Der findes mange forskellige onlinetests, som er lavet til at kunne hjælpe dig med at vurdere styrken i parforholdet. Men det er vigtigt at huske, at disse tests skal tages med et gran salt. Mange tests er baseret på forældede eller uvidenskabelige idéer om et forhold eller et ægteskab, og de stiller ofte ledende spørgsmål, som kan forvrænge resultaterne. Desuden kan onlinetests aldrig tage højde for de unikke omstændigheder og dynamikker, der er i lige præcis dit forhold. 

Det er et svært spørgsmål at besvare, for kærlighed er en kompleks følelse. Men det er et spørgsmål, som man ofte stiller sig selv i løbet af ens liv. Særligt når forelskelsen ligger bag en, og hverdagen presser sig på. Der findes ikke noget endegyldigt svar, men der er nogle indikatorer, der kan hjælpe dig med at afgøre, om du elsker din partner eller ægtefælle.

 

En indikator kan være, hvordan det føles, når I er sammen. Nyder du hans eller hendes selskab? Er du stadig forelsket? Kan I fortælle hinanden om jeres følelser? Får han eller hun dig til at føle dig glad og tilfreds? Kan du mærke, at I elsker hinanden? Eller irriterer han eller hun dig og får dig til at føle dig i dårligt humør? 

Det er helt normalt, at følelserne med tiden ændrer sig i et forhold eller ægteskab. Mennesker bliver ældre og udvikler sig, og det samme gør deres følelsesmæssige behov og ønsker. Nogle gange kan det ske, at folk efterhånden, som de bliver ældre, finder ud af, at de ikke længere har de samme følelser for deres samlever, som de engang havde. 

 

Det betyder ikke nødvendigvis, at der er noget galt med forholdet, det kan blot være et tegn på, at det følelsesmæssige bånd har ændret sig med tiden. Hvis du opdager, at dine følelser for din partner har ændret sig, er det vigtigt, at I får snakket sammen. Se om der er noget, du kan gøre for at genoplive den lidenskab og kærlighed, som I engang følte, eller om I begge har det fint med bare at være gode venner og kammerater. Husk dog, at selv hvis dine følelser har ændret sig, kan det sagtens være, at du stadig elsker eller holder af din partner og ønsker det bedste for ham eller hende.

 

En psykoterapeut kan hjælpe dig med at udforske dine følelser og hjælpe dig med at finde ud af, hvad der er årsagen til, at du har ændret dine følelser over for din partner.

Der er mange grunde til, at mennesker vokser fra hinanden. Det kan f.eks. være på grund af forskellige interesser, forskellige mål og fremtidsplaner eller forskellige måder at håndtere konflikter på.

Det er et kompliceret spørgsmål uden et let svar. På den ene side kan det være sundt at give luft for jeres frustrationer og løse eventuelle konflikter med din partner. Det kan også hjælpe jer med at kommunikere bedre og styrker måske jeres måde at indgå kompromiser og løse en konflikt på. Det er helt fint at have uenigheder.

 

På den anden side kan for mange skænderier føre til en usund dynamik i jeres forhold, hvor I konstant er på kant med hinanden, hvor I ikke nyder hinandens selskab, og hvor skænderier bliver hverdagskost. Løsningen er at finde en balance mellem at kommunikere åbent med din partner og at vide, hvornår det er tid til at trække sig tilbage eller tage en pause fra diskussionen.

 

Men hvis I kan diskutere konstruktivt og respektfuldt, kan det faktisk være et tegn på et sundt forhold. 

Tvivl er helt normalt i ethvert forhold, især i de tidlige faser, hvor man stadig er i gang med at lære hinanden at kende. Det er naturligt at sætte spørgsmålstegn ved, om man er sammen med den rigtige person eller ej, og at man spekulerer på, om man har truffet det rigtige valg.

 

Nøglen er at være ærlig over for dig selv og lytte til din mavefornemmelse. Hvis du har en nagende fornemmelse af, at noget ikke er, som det skal være, så er der sandsynligvis en god grund til det. Hvis du på den anden side har følelsen af, at du er glad og tilfreds, er det omvendt et godt tegn.

 

Stol på din intuition og vær opmærksom på dine følelser. Hvis du konstant tvivler på dit forhold, er det måske på tide at tale med en terapeut, som kan hjælpe dig med at bearbejde dine bekymringer og forstå situationen. 

Når du er i tvivl, skal du kommunikere med din partner og se, hvad han eller hun har at sige om jeres forhold.

Problemer i ægteskabet

Få en gratis og helt uforpligtende samtale.

Hvis du er i tvivl og har svært ved at se en fremtid for dig og din partner, er jeg her for at hjælpe dig med problemerne. Om du ender med, at skilsmissen er den eneste udvej, eller om du beslutter dig for at kæmpe for dit ægteskab, så kan vi sammen arbejde med at give dig al den hjælp, redskaber og støtte, du har brug for. Det vigtigste er, at du træffer en beslutning, der er den rigtige for dig.

Jeg håber, at dette blogindlæg har hjulpet med at besvare nogle af de spørgsmål, som du måske har haft. Hvis du har brug for mere hjælp, skal du ikke tøve med at kontakte mig. Jeg tilbyder en gratis 15 minutters samtale til alle.

Del indlæg